"Unitedova generacija iz 1999. bi pobijedila Redse samo 1:0 jer svi imamo sada preko 40 godina"

Roy Keane u svom stilu

"Unitedova generacija iz 1999. bi pobijedila Redse samo 1:0 jer svi imamo sada preko 40 godina"

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola jučer su na domaćem terenu u najvećem engleskom derbiju pobijedili Manchester United sa 3:1.

Redsi su tako uspjeli obradovati svoje navijače protiv najvećeg rivala koji ove sezone ne liči na sebe. United teško da je uspio zaprijetiti golu Liverpoola, a do jedinog gola na meču došli su zahvaljujući lošoj intervenciji Alissona.

Sigurno da ovakve predstave bole svakog navijača Uniteda koji je rastao uz ovaj tim uz nevjerovatnu generaciju koju je vodio Sir Alex Ferguson. Ona je danas poznatija kao generacija iz 1999. godine kada su osvojili Ligu prvaka.

Nakon meča s Redsima u centru pažnje našao se nekadašnji veznjak Uniteda, Roy Keane, koji je dao odgovor na zanimljivo pitanje o tome da li bi legendarna generacija Crvenih đavola uspjela pobijediti današnji tim Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mi bismo pobijedili s 1:0 ovu ekipu Liverpoola. Samo 1:0? Da, jer danas većina od nas ima preko 40 godina", izjavio je Keane.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joks
Ovo je plagijat Roj Kina, karikirao izjavu Pelea, najboljeg fudbalera ikada - moj novinaru... PELE U ELEMENTU "...Brazilski novinar ga je pitao da li bi Brazil, koji takođe nije briljirao na startu protiv Švicarske i Kostarike, mogao da pobijedi Argentinu, a Pele mu je odgovorio: "Da, sigurno", uz konstataciju da bi pobijedili 1:0. I na pitanje – zašto samo 1:0, Pele je imao spreman odgovor: Pa znate, ima nas mnogo koji smo već stariji od 75 godina".
8 3
teddy sheringham
A na slici je generacija iz 1999.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi