Do 2022. godine

Vinko Marinović ostaje selektor mlade reprezentacije BiH

Na današnjoj sjednici IO Fudbalskog saveza BiH donesen je niz odluka, a jedna se tiče i selektora mlade reprezentacije Vinka Marinovića.

Marinović će ostati na poziciji selektora U-21 reprezentacije BiH do 2022. godine, što je sportska javnost i očekivala s obzirom da je ovaj trener bilježio odlične rezultate sa mladim Zmajevima.

Vinko Marinović je u martu 2017. godine preuzeo mladu reprezentaciju BiH i u nedavno završenim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo osvojio treće mjesto u grupi sa Portugalom, Rumunijom, Švicarskom, Velsom te Lihtenštajnom.

Pod vodstvom Vinka Marinovića, mlada reprezentacija BiH je odigrala 13 utakmica i ostvarila je osam pobjeda, jedan remi i četiri poraza uz gol razliku 29:12.

Detaljan izvještaj sa sjednice i sve donesene odluke možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.