Marinović: Izuzetno teška grupa, ali ćemo se boriti do kraja
Zmajići su dobili izuzetno tešku grupu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u kojoj će igrati protiv Njemačke, Belgije, Velsa i Moldavije.

Zmajići saznali protivnike u kvalifikacijama za EP

Marinović: Izuzetno teška grupa, ali ćemo se boriti do kraja

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se održava 2021. godine u Mađarskoj i Sloveniji.

Naša mlada selekcija u žrijebu nije imala sreće jer je dobila veoma jake protivnike. Bh. tim se nalazi u Grupi 9, a u kvalifikacijama za odlazak na EP će igrati protiv Njemačke, Belgije, Velsa i Moldavije.

Selektor naše mlade reprezentacije Vinko Marinović izjavio je da će ovo biti veliki izazov za našu ekipu jer je svima jasno da smo dobili veoma jake protivnike.

"Izvukli smo izuzetno jake protivnike i pred nama je veliki izazov. Biće teško, naročito jer će u ovim kvalifikacijama samo dvije drugoplasirane selekcije ići u baraž, tj. samo pobjednici grupa idu na završnicu uz dvije domaće selekcije i još jednu ekipu. Njemačka i Belgija su favoriti, ali mi ćemo dati sve od sebe. I u prošlim kvalifikacijama smo imali tešku grupu, pa smo pružali zapažene partije. Borićemo se i u predstojećim kvalifikacijama", izjavio je Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi