BiH kvalifikacije otvara protiv najslabijeg rivala, Njemačka stiže u oktobru

Raspored kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

BiH kvalifikacije otvara protiv najslabijeg rivala, Njemačka stiže u oktobru

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Naša selekcija će igrati u grupi 9 gdje za rivale ima vrlo ozbiljne selekcije Njemačke, Belgije, Velsa i Moldavije.

Jasno je da Marinovića i Zmajiće čeka izuzetno težak posao, ali olakšavajuća okolnost je što će naš tim kvalifikacije otvoriti protiv Moldavije koja je, makar na papiru, najslabiji tim u grupi 9. Taj meč će se igrati u martu 2019. godine u našoj zemlji.

U drugom kolu će BiH gostovati Belgiji (septembar), dok u oktobru slijedi domaći meč protiv Njemačke. Prvi dio kvalifikacija BiH zatvara utakmicom protiv Velsa. Preostale četiri utakmice kvalifikacija igrat će se 2020. godine.

Treba istaći da će ovoga puta put na Evropsko prvenstvo biti dodatno otežan. Direktan plasman na Euro će izboriti samo prvoplasirane selekcije iz svake grupe, dok će dvije najbolje drugoplasirane ekipe igrati baraž.

Raspored utakmica mlade reprezentacije:

1. kolo: BiH - Moldavija 26.3.2019.
2. kolo: Belgija - BiH 10.9.2019.
3. kolo: BiH - Njemačka 15.10.2019.
4. kolo: Vels - BiH 19.11.2019.

5. kolo: BiH - Belgija 31.3.2020.
6. kolo: BiH - Vels 4.9.2020.
7. kolo: Moldavija - BiH 8.9.2020.
8. kolo: Njemačka - BiH 13.10.2020.

Top Komentari

Ziky
bih će biti zadnja ili predzadnja po mom nekom profesionalnom mišljenju
3 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti