Barbarić na meti Plemića

Nekadašnji defanzivac FK Sarajevo pojačava Zrinjski?

E. Čaušević

Iskusni hrvatski defanzivac Tomislav Barbarić mogao bi se vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine nakon što je u sezoni 2015/16. nosio dres FK Sarajevo.

Barbarić je na ljeto 2015. godine stigao u Sarajevo nakon epizode u Splitu, a na Koševu se zadržao jednu sezonu i otišao u Kortrijk. Potom je na ljeto 2017. godine potpisao za hrvatski Rudeš u koji je došao kao slobodan igrač, no u tom se klubu zadržao svega nekoliko mjeseci.

Od januara ove godine Barbarić igra u dalekom Kazahstanu za Atyrau, no ponovo bi se mogao vratiti u BiH. Po mostarski kuloarima se spominje da bi ovaj iskusni štoper drugi dio polusezone Premijer lige BiH mogao igrati u dresu Zrinjskog.

Ovaj 29-godišnji defanzivac je interesantan čelnicima prvaka BiH, a da li će biti nešto od njegovog povratka na premijerligaške terene saznat ćemo veoma brzo. Barbarić je u dresu Atyraua odigrao 21 utakmicu i postigao je jedan gol. U dresu Sarajeva je na 23 nastupa postigao tri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.