(Foto: EPA) Real je u osmini finala izbjegao ekipe poput Atletico Madrida, Tottenhama, Liverpoola i Manchester Uniteda...

Teške optužbe na račun Kraljeva, Pereza i UEFA-e

Skandal na pomolu, UEFA namjestila žrijeb Lige prvaka po Realovim željama?

Još uvijek se nisu smirile strasti nakon afere Football Leaks, a sada je na pomolu novi skandal u evropskom fudbalu. Sada je u centru pažnje Real Madrid.

Naime, u ponedjeljak je u Nyonu održan žrijeb parova osmine finala Lige prvaka, a Real Madrid je izvukao ekipu Ajaxa. Real Madrid je tako, barem na papiru, dobro prošao s obzirom da je mogao izvući i puno jače ekipe.

Danas je, međutim, novinar urugvajskog EPSN-a Jorge Ramos iznio teške otpužbe i poručio da je žrijeb parova osmine finala LP bio namješten i to po nalogu prvog čovjeka Reala Florentina Pereza.

Ramos je istakao da je od osobe veoma bliske predsjedniku Kraljeva dobio "insajderske informacije" da je Florentino Perez pet dana prije izvlačenja kuglica u Nyonu počeo vršiti pritisak na čelnike UEFA-e kako bi oni osigurali da žrijeb u osimini finala spoji upravo njegov Real i Ajax.

Ipak, Jorge Ramos nije mogao konkretnim dokazima potkrijepiti svoje tvrdnje, a ostaje se vidi da li će njegovi navodi možda pokrenuti istragu nadležnih organa ili će sve proći bez puno prašine...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.