Veoma bitna pobjeda Khimkija (FOTO: Euroliga)

14. kolo Eurolige

Mickey sa linije slobodnih bacanja, za veliku pobjedu Khimkija

Emir Dindić

U okviru 14. kola Eurolige svoj susret odigrale su Khimki i Darussafaka. U veoma neizvjesnom susretu slavili su domaći košarkaši rezultatom 85:84(45:43). 

Sjajno su susret otvorili domaći košarkaši i nakon prvog perioda imali su prednost od 30:18. U drugom periodu gosti iz Turske vraćaju se u ovaj susret te ovaj period dobijaju 25:15. Na veliki odmor Khimki odlazi sa prednošću od 45:43.

Treći period ponovo sjajno otvara Khimki, koji koristi svaku grešku protivnika te ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 24:14. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 69:57.

Kada su svi u dvorani očekivali sigurnu pobjedu domaćeg sastava Darussafaka ponovo odličnom odbranom vraća se u susret te na 13 sekundi do kraja susreta koševima Jeremyja Evansa ima prednost od 84:83. Međutim na sekundu do kraja Ray MCCallum pravi faul nad Jordanom Mickeyem koji je precizan sa linije slobodnih bacanja za na kraju teško izborene nove bodove domaćeg sastava.

Khimki u ovom susret predvodio je Dee Bost sa 19 poena, dok je Jordan Mickey dodao 15. Kod poraženog sastava bolji od ostalih bili su Ray MCCallum i Michael Eric sa 13 postignutih poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.