Novi problemi za Khimki: I Gill na listi ozlijeđenih

Poslije Shveda Rusi ostali bez još jednog igrača iz petorke

Novi problemi za Khimki: I Gill na listi ozlijeđenih

Da nevolja nikad ne dolazi sama najbolje su se uvjerili košarkaši ruskog Khimkija iz Podmoskovlja. Prije 10 dana ostali su bez svog najboljeg košarkaša na oko mjesec dana jer je Alexey Shved polomio prst na lijevoj ruci.

Sinoć je Khimki poražen na gostovanju u Njemačkoj gdje ih je savladao Bayern, a jako loša vijest za Bartzokasa i njegov tim nova je ozljeda koja je pogodila njegov tim. Sjajni krilni igrač Khimkija Anthony Gill na sinoćnjoj utakmici doživio je ozljedu leđa i pred njim je pauza od tri do četiri tjedna. 

Gill je u ovoj sezoni na prosjeku od 10.7 poena i 3.3 skoka u Euroligi a njegovo izbivanje znači da će Khimki na megdan lokalnom rivalu moskovskom CSKA stići bez dva igrača iz petorke i već u najavi su šanse da se nešto napravi protiv ruskog prvaka svedene na minimum. Khimki je skupio 4 pobjede uz 7 poraza u Euroligi ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi