CSKA lagano protiv Khimkija
CSKA je protiv velikog rivala stigao do devete pobjede u sezoni (Foto: EPA)

Euroliga, 12. kolo

CSKA lagano protiv Khimkija

M. Šljivak

Ruski derbi u 12. kolu Eurolige odigrali su večeras u Moskvi domaći CSKA i Khimki, a na kraju je CSKA slavio pobjedu rezultatom 88:74.

Izuzev uvodnih minuta u kojima je Khimki imao čak i blagu prednost, u ostaku meča je domać tim potpuno kontrolisao meč. Nakon prve dionice bilo je plus sedam (24:17), a prednost se do poluvremena povećala na devet razlike, 49:40.Ž

U nastavku Khimki ne ma apsolutno nikakve šanse. CSKA ih je potpuno razbijao, bilo je u nekoliko navrata i maksimalnih 22 poena prednosti, a na kraju jedomaći tim upisao pobjedu od 14 poena razlike.

Do trijumfa je domaći tim vodio Daniel Hckett sa 14 poena, a čak pet igrača ovog tima imalo je dvocifren učinak.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sa druge strane sprski playmaker Stefan Marković je ubacio 18 poena...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi