Iskusni 31-godišnji košarkaš godinam je važio za jednog od najboljih igrača Evrope. Ipak, kao i dobar broj igrača nije uspio u NBA ligi (Foto: EPA)

Potpisuje za Efes

Miloš Teodosić se vraća u Evropu!

Midhat Šljivak

Srpski košarkaš Miloš Teodosić (31) vraća se u Evropu.

Nakon sezone i po u Los Angelesu, gdje je nosio dres Clippersa, Teodosić se odlučio na povratak u Evropu i u narednim danima bi trebao postati član Anadolu Efesa.

Klub iz Istanbula je uspio da se dogovori sa sjajnim playmakerom. Teo nije zadovoljan u NBA ligi. Igra jako malo i njegova želja za povratkom na Stari kontinen je velika.

Efes će sa Teodosićem sasvim sigurno biti mnogo jači. Trenutno su četvrti tim Eurolige nakon 14 kola sa omjerom od 9-5-

Teodosić je prije odlaska u NBA ligu igrao za FMP, Borac iz Čačka, Olympiacos i CSKA. U NBA ligi je za Clipperse prosječno ubcivao osam poena uz četiri asistencije po meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.