Clyburn i De Colo sredili Efes
Sjajno drugo poluvrijeme moskovskog tima na kraju je bilo presudno u ovoj utakmici (Foto: EPA)

Trijumf CSKA

Clyburn i De Colo sredili Efes

Midhat Šljivak

Košarkaši CSKA savladali su večeras na svom parketu Anadolu Efes u 14. kolu Eurolige rezultatom 102:84.

Efes je dobro ušao u meč. Imao je istanbulski tim početno vodstvo, ali je CSKA preuzela kontrolu nad utakmicom u finišu prve dionice nakon koje su imali sedam poena prednosti, 31:24.

Prednost domaćeg tima je tokom druge dionice išla i do plus 11, ali se Efes vratio u utakmicu odličnom završnicom ovog dijela meča i nakon 20 minuta igre bilo je samo plus dva u korist CSKA, 56:54.

Međutim, u nastavku Efes nije imao nikakve šanse. Domaći košarkaši su nemilosrdno punili koš turskog tima i na kraju su lagano stigli do pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Will Clyburn je predvodio domaći tim sa učinkom od 24 poena i 11 skokova, a odličan je bio i Nando De Colo sa 21 poenom, šest asistencija i pet skokova.

Sa druge strane 24 poena je ubacio Rodrigue Beaubois, a Brock Motum je ubacio 16 za samo 18 minuta na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije