Ni rekord karijere čudesnog Dončića nije pomogao Mavsima
Slovenački superstar još jednom je pokazao o kakvom se igraču radi i iako je imao na leđima Averyja Bradleyja dobar dio utakmice, uspio ga je uništiti, ali ne i Clipperse

Miami i Clippersi slavili

Ni rekord karijere čudesnog Dončića nije pomogao Mavsima

M. Šljivak

Luka Dončić postavio je sinoć novi rekord karijere kada su u pitanju poeni u NBA ligi, ali to nije bilo dovoljno Dallas Mavericksima da dođu do pobjede.

Mavsi su u Staples Centru doživjeli 15. poraz u sezoni, a savladali su ih Los Angeles Clippersi rezultatom 125:121.

Dončić je ponovo bio zaista izuzetan. Ubacio je novi rekord karijere od 32 poena (10 od 20), ali to nije bilo dovoljno za trijumf u Los Angelesu.

Čudesni Slovenac je poenterskom učinku dodao pet asistencija, te četiri skoka i ukradene lopte. JJ Barea je ubacio 19 koševa, a odličan je bio i DeAndre Jordan sa 11 poena i čak 22 skoka.

Clipperse je do trijumfa vodio Danilo Gallinari sa 32 koša, dok je Lou Williams ubacio 26.

Miami Heat je u još jednom meču odigranom sinoć na svom parketu pobijedio Houston Rocketse 101:99. Imali su gosti iz Texasa šut za pobjedu, ali je Eric Gordon promašio, pa je Heat stigao do trijumfa.

Josh Richardson sa 22 i Tyler Johnson sa 19 koševa su predvodili domaći tim do trijumfa, dok je kod Rocketsa Jams Harden upisao 35, ali čak 15 sa linije slobodnih bacanja i uz očajan šut 7 od 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi