Sparsi su nakon ovog poraza na omjeru od 5-4, dok je Mladost upisala svoj šesti trijumf i sada imaju omjer od 6-3

Četvrti poraz sarajevskog tima

OKK Spars poražen u Mrkonjić Gradu

Midhat Šljivak

KK Mladost Mrkonjić Grad savladala je OKK Spars rezultatom 78:72 u 10. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine.

Sarajevski tim je u posljednje vrijeme vezao nekoliko lošijih utakmica, a i večeras su igrači ovog tima popustili u ključnim trenucima meča.

Mladost odlično ulazi u ovaj susret. Kontrolisao je domaći tim igru u prvoj dionici nakon koje su imali osam poena prednosti, 24:16.

I u drugoj četvrtini Mladost je bolji tim. Održavali su stečeno vodstvo, nisu Sparsima dozvolili previše, a na odmor je otišlo sa 11 poena prednosti u korist domaćina, 45:34.

Spars se nije predavao i odličnom igrom u trećoj dionici potpuno se vraćaju u meč. Uspjeli su i na nešto manje od dvije minute do kraja ovog dijela igre i da povedu, 54:56, ali dopustili su potom domaćim seriju od 6:0 i u posljednju dionicu se ušlo sa plus četiri, 60:56.

Ipak, posljednjih deset minuta potpuno pripada domaćem timu. Uspjeli su košarkaši Mladosti da završe posao u ovom dueli i da dođu do pobjede kojim su današnjeg protivnika preskočili na tabeli.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Gojko Sudžum sa 17 koševa, dok je Stefan Glogovac na drugoj strani ubacio 15.

Prvenstvo BiH:

KK Mladost - OKK Spars 78:72 (24:16, 21:18, 15:22, 18:16)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Mladost: Aleksić, Kljajić, V. Aleksić 2, Mitrović 10, Gavrić 4, Jovović 12, Stanković 11, Marković 12, Milanović 10, Srdić, Sudžum 17, Jotić.

OKK Spars: Durmo 6, Zahiragić 11, Vrabac 11, Jovanović 9, Manjgafić, Kamenjaš, Protić, Albijanić 12, Bašić 2, Mazalin 6, Huseinspahić, Glogovac 15.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.