Sarajevski tim je prošao kroz težak period u kojem ih na parketu nije išlo ništa. Večerašnja pobjeda je jako bitna za samopouzdanje tima

Trener OKK Spars

Marko Trbić: Imali smo veliki psihološki pritisak, ne igramo dobro u posljednjih mjesec dana

Midhat Šljivak

Sparsi su večeras savladali čačanski Borac 66:63 u veoma uzbudljivom meču.

Ovim trijumfom tim Marka Trbića je izašao iz rezultatske krize u koju je upao, a zadovoljan nakon pobjede je i trener sarajevskog tima.

"Zadovoljan sam pobjedom. Imali smo psihološki pritisak nakon dva vezana poraza, a Borac je u uzlaznoj formi. Mi ne igramo dobro u posljednjih mjesec dana, ali večeras smo slavili zahvaljujući želji i energiji, poštenom pristupu utakmici", istakao je Trbić.

Problemi u igri Sparsa su bili očiti. Izgubljene lopte i slab šut za tri poena ih prati iz utakmice u utakmicu.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"U prvom poluvremenu smo izgubili devet lopti, nismo pogodili za tri poena iz osam pokušaja i teško je očekivati sa takvim napadom da pobijedimo. U drugom smo igrali nešto bolje, smanjili smo broj izgubljenih lopti. Dobili smo meč idemo dalje sa većim optimizmom", istakao je Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi