Mourinho nije osvojio ligu, niti Ligu prvaka, ali ipak je ostavio neki trag u Manchesteru i zaslužio je određenu dozu poštovanja

Stvari su mu pospremili za pet minuta

Nije li Mourinho zaslužio bar malo bolji rastanak od ovoga?

Edmir Škorić

Jose Mourinho je u utorak ujutro morao da napusti Old Trafford, a ispraćaj i nije bio baš onakav kakav bi možda i sam Portugalac želio.

Mourinhov United je katastrofalan u posljednje vrijeme, ali ne može se baš poreći sve ono što je Portugalac uradio na klupi slavnog tima. U periodu od 2016. godine, pa do kraja 2018. je osvojio Evropsku ligu, Community Shield i Liga kup.

Ok, nema titule u Engleskoj, nema Lige prvaka, to su ipak glavni ciljevi kluba kakav je Manchester (baarem po renomeu i donekle igračkom kadru), ali zasigurno da je Jose ipak ostavio neki trag u ovom klubu.

A kada je trebao da ode, brže - bolje su ga potjerali. Sun piše kako je u roku od samo pet minuta nakon što je smijenjen, Mourinhov ured bio 'sređen+. Njegove stvari popout slika ili trofeja i raznih suvenira su odmah ubačene u kutije i postavljene ispred ureda, dok je on još razgovarao s nadležnima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho je samo kratko razgovarao s nekim članovima kluba i ubrzo je napustio Manchester, kao da tu nije bio ni mjesec dana.

Međutim, stoji i to da je Jose odbio božićnu večeru s klubom nakon poraza od Liverpoola i sam je želio što prije da ode. Ubrzo je otišao u rodni Portugal i ne planira se u skorije vrijeme vraćati u Englesku, a do ljeta bi mogao i da pauzira od trenerskih angažmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.