Ko je glavni na Old Traffordu? Englezi saznali da Ferguson ima novu ulogu u Manchester Unitedu

Dolazak Solskjaera njegova zasluga

Ko je glavni na Old Traffordu? Englezi saznali da Ferguson ima novu ulogu u Manchester Unitedu

Endin Čaušević

Legendarni škotski stručnjak Sir Alex Ferguson vjerovatno je najzaslužniji što je za novog trenera Manchester Uniteda izabran Ole Gunnar Solskjaer koji je došao umjesto Josea Mourinha.

Mourinho je prošle sedmice dobio otkaz nakon serije loših rezultata, a samo dan kasnije United je za novog trenera imenovao Solskjaera. Nekadašnji napadač Crvenih đavola nije mogao odbiti poziv s Old Trafforda, a engleski mediji tvrde da je zapravo Ferguson najzaslužniji što je on dobio posao.

Čelnici Uniteda na meti su imali neke druge trenere, no na kraju je Ferguson vodio glavnu riječ i uvjerio ih da je Solskjaer pravo rješenje. No, engleski mediji se nisu zaustavili na tome jer tvrde da je dolaskom norveškog stručnjaka novu ulogu u klubu dobio i Ferguson.

Navodno, Ferguson sada ima mnogo više prostora da daje savjete jer Mourinho to nije previše koristio. Ferguson je prema pisanju medija savjetnik Solskjaera, a ukoliko se to ispostavi tačnim onda nije iznenađenje što je United za vikend u gostima deklasirao Watford (5:1).

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

merim
Koha je deklasirao???tko si ti??? Sta radis ti.ba??... Cime se to bavis...kolko godina imas...sta ti je zanimljivo u zivotu...jeste ba normalni ko.vam.dozvoljava da ovdjw lupetate ko da nikad TV niste upalili.... Pa to.je isto da kazes da je Tito bio predsjednik Azerbejdzana... Sta ja citam da mi je dragi Allah na pomoci
2 48
rud10
Koliko se sjecam Ferguson je izjavio da je i Mojes pravi čovjek za klupu Mančestera posle njega.Nije bio u pravu.Vidjet cemo dali ce ovaj put biti u pravu.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi