Prihvatio sve preznike u Engleskoj

Matić: Mi u Srbiji ne slavimo danas Božić, ali nema veze

Endin Čaušević

Srbijanski fudbaler Nemanja Matić izjavio je da uživa u novogodišnjim praznicima iako on ne proslavlja Božić 25. decembra, već 7. januara pošto je pravoslavac.

Matić je u ratgovoru za engleske medije izjavio da današnji dan i nije toliko poseban za njega čime je iznenadio sve. Ipak, objasnio je da je pravoslavac i da on Božić slavi 7. januara, a ne 25. decembra kao što to rade katolici.

"Ovo je dan za porodicu i cilj mi je da ga provedem s njima. Supruga je zadužena za kuhanje jer se ja baš ne razumijem u to. Sretni smo kada nam dođe i porodica iz Srbije jer smo onda konačno svi nekako na okupu", rekao je Matić, te dodao:

"Mi u Srbiji danas ne slavimo Božić, pravoslavci to rade 7 januara. Ipak, ne smeta nam i slavimo sve jer smo u Engleskoj već šest godina. Isto ćemo uraditi i za naš praznik jer su običaji isti. Za nas je to najradosniji dan u godini".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.