Nije li Mourinho zaslužio bar malo bolji rastanak od ovoga?
Mourinho nije osvojio ligu, niti Ligu prvaka, ali ipak je ostavio neki trag u Manchesteru i zaslužio je određenu dozu poštovanja

Stvari su mu pospremili za pet minuta

Nije li Mourinho zaslužio bar malo bolji rastanak od ovoga?

Edmir Škorić

Jose Mourinho je u utorak ujutro morao da napusti Old Trafford, a ispraćaj i nije bio baš onakav kakav bi možda i sam Portugalac želio.

Mourinhov United je katastrofalan u posljednje vrijeme, ali ne može se baš poreći sve ono što je Portugalac uradio na klupi slavnog tima. U periodu od 2016. godine, pa do kraja 2018. je osvojio Evropsku ligu, Community Shield i Liga kup.

Ok, nema titule u Engleskoj, nema Lige prvaka, to su ipak glavni ciljevi kluba kakav je Manchester (baarem po renomeu i donekle igračkom kadru), ali zasigurno da je Jose ipak ostavio neki trag u ovom klubu.

A kada je trebao da ode, brže - bolje su ga potjerali. Sun piše kako je u roku od samo pet minuta nakon što je smijenjen, Mourinhov ured bio 'sređen+. Njegove stvari popout slika ili trofeja i raznih suvenira su odmah ubačene u kutije i postavljene ispred ureda, dok je on još razgovarao s nadležnima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho je samo kratko razgovarao s nekim članovima kluba i ubrzo je napustio Manchester, kao da tu nije bio ni mjesec dana.

Međutim, stoji i to da je Jose odbio božićnu večeru s klubom nakon poraza od Liverpoola i sam je želio što prije da ode. Ubrzo je otišao u rodni Portugal i ne planira se u skorije vrijeme vraćati u Englesku, a do ljeta bi mogao i da pauzira od trenerskih angažmana.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fudo.98
Hoće li preuzeti Želju, ima nekih špekulacija?
18 6
NKZ1922
Daj ba Skoricu ne seri ziv bio. Kakve ovo gluposti valjas
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi