(Foto: EPA) Manchester City je upisao drugi vezani poraz u Premier ligi, sa druge strane - gradski rivali Građana se bude...

Pljušte golovi na Boxing day

City vodio, pa izgubio - Tottenham je sada drugi, a Liverpool ima +6

Boxing day kao i obično donosi pregršt uzbuđenja u Premier ligi, a nakon što su nešto ranije remizirali Fulham i Wolvehampton, odigrano je još šest utakmica 19. kola engleskog šampionata.

Lider na tabeli, Liverpool je sa 4:0 savladao Newcastle i to zahvaljujući golovima Dejana Lovrena, Mohameda Salaha, Xherdana Shaqirija i Fabinha. Lovren je doveo Redse u vodstvo u 11. minuti nakon što je zakucao loptu u gol Newcastlea, Salah početkom drugog poluvremena (48') udarcem sa bijele tačke povisio na 2:0, Shaqiri je pogodio u 79. minuti, a šlag na tortu stavio Fabinho pet minuta prije kraja.

Liverpool je današnjom pobjedom došao do 51 boda u Premier ligi.

Manchester City je danas ponovo kiksao. Drugi uzastopni poraz u Premier ligi Građani su upisali na gostovanju kod Leicestera.

Poveo je City golom Bernarda Silve u 14. minuti susreta, da bi samo pet minuta kasnije Albrighton poravnao rezultat.

Pokušavao je City doći do novog vodstva, ali nije uspijevao, ali je zato Ricardo Pereira uspio u 81. minuti zakucati loptu iza Edersonovih leđa za potpuni preokret i pobjedu Leicestera.

Da stvari budu gore za Građane, Fabian Delph je u 90. minuti zaradio crveni karton.

Nakon novog poraza i današnje pobjede Tottenhama Manchester City je ispustio drugo mjesto na tabeli i sada se nalazi na trećoj poziciji sa 44 boda, dok su Pijetlovi drugi sa bodom više. Liverpool sada ima +6 u odnosu na prvog pratioca.

Tottenham je odigrao još jednu sjanu utakmicu, pa je nakon razbijanja Evertona u prošlom kolu, danas razbijen i Bornemouth i to rezultatom 5:0.

Asmir Begović danas nije imao šanse protiv raspoloženih fudbalera Tottenhama, a sve je počelo u 16. minuti kada je Eriksen pogodio za 1:0. U 23. je Son povisio na 2:0, da bi u 35. Lucas Moura postavio rezultat prvog dijela, 3:0.

Harry Kane se upisao u strijelce u 61. minuti, dok je konačnih 5:0 postavio Son deset minuta kasnije.

Everton se od teškog poraza od Tottenhama u prošlom kolu oporavio ubjedljivom pobjedom na gostovanju kod Burnleyja, rezultatom 1:5.

Karamele su povele već u 2. minuti golom Mine, da bi nakon golova Dignea i Sigurdssona Everton u 22. minuti imao vodstvo od 0:3.

Gibson je u 37. minuti smanjio na 1:3, ali je Digne u drugom poluvremenu, u 71. minuti, povisio na 1:4. Konačnih 1:5 postavio je Richarlison u sudijskoj nadoknadi.

Manchester United i njegove zvijezde igraju kao preporođeni nakon odlaska Josea Mourinha, a danas su Crveni đavoli sa 3:1 savladali Huddersfield.

Nemanja Matić je postigao svoj prvi gol u ovoj sezoni Premier lige u 28. minuti današnjeg meča i tako doveo United u vodstvo.

Minimalnom prednošću Uniteda se otišlo na odmor, a onda je Paul Pogba sa dva gola u nastavku riješio sve dileme oko pobjednika. Gol za 2:0 je postigao u 64. minuti, da bi svoj drugi gol postigao u 78. minuti. Huddersfield je ublažio poraz u samom finišu preko Jorgensena.

Treba dodati i da su Crystal Palace i Cardiff remizirali bez golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 19. kolo:

Fulham - Wolves 1:1
Burnley - Everton 1:5
Crystal Palace - Cardiff 0:0
Leicester - Manchester City 2:1
Liverpool - Newcastle 4:0
Manchester United - Huddersfield 3:1
Tottenham - Bournemouth 5:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.