Mladi vezista bi i pored eventulnog potpisa za trofejni grčki tim do ljeta ostao u Željezničaru

Refik Šabanadžović za SportSport.ba

"Anel nije potpisao za AEK, uskoro idemo u Grčku, pa ćemo znati sve"

Samir Mlaćo

Zanimljivo je bilo protekle nedjelje na Skupštini FK Željezničar. Naime, Plavi su dobili novo rukovodstvo kluba, a u svom izvještaju direktor Plavih sa Grbavice Mirsad Šiljak istakao je da je FK Željezničar prodao Anela Šabanadžovića grčkom AEK-u. 

Po riječima Šiljka, visina transfera sjajnog mladog veziste iznosti 450.000 eura, a Plavi su već dobili 200.000 eura, dok preostalih 250.000 eura na račun leći u januaru. Ipak, Refik Šabanadžović, otac mladog veziste, za SportSport.ba ističe da njegov sin još uvijek nije potpisao ugovor sa AEK-om.

"FK Željezničar i AEK su sve dogovorili. Senad Misimović je bio tamo, a sada trebamo ja i Anel. Mi smo dosta toga dogovorili telefonski, sada trebamo otići tamo i da to finaliziramo. Ipak je sve drugačije kada sjednete sa ljudima u četiri oka", priča legenda Crvene Zvezde i Željezničara, te nastavlja.

"Novinari ste i dobro znate da bi AEK i zvanično objavio da je on potpisao. To se nije desilo, jer nije potpisao, ali iskreno se nadam da hoće. Oni su gledali Anela dva puta, a u tom ugovoru stoji da on ostane u Želji do ljeta. Uskoro mi putujemo u Grčku i u prvim danima Nove godine sve će biti jasnije".

Refik Šabanadžović je u dresu AEK-a igrao čak pet sezona od 1991. do 1996. godine. Za ovaj grčki klub odigrao je 143 utakmice i postigao je deset golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.