Saopštenjem se oglasili najvjerniji navijači tima sa Grbavice

Oglasili se "Manijaci"

Najvatreniji navijači Željezničara poslali poruku novom Upravnom i Nadzornom odboru

Samir Mlaćo

Turbulentno je u poteklom periodu bilo u FK Željezničar. U međuvremenu su Plavi dobili novo rukovodstvo koje će večeras imati prvu konstituirajuću sjednicu Upravnog odbora.

Tim povodom oglasili se i najvatreniji FK Željezničar, popularni Manijaci koji su između ostalih istakli da su sportski rezultati, transparetno i legalno poslovanje, te nastavak razvoja infrastrukture ključna njihova očekivanja.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Sportski rezultati, transparentno i legalno poslovanje te nastavak razvoja infrastrukture ključna su očekivanja Udruženja navijača FK Željezničar od novoizabranih organa Kluba. Udruženje će u narednom periodu aktivno pratiti rad novoizabranog UO i NO te ispunjavati svoju misiju pružanja podrške i obavezu korektivnog djelovanja na sva dešavanja u Klubu. Također, naglašavamo da nam je sasvim jasno ko je zapravo i kako birao nove strukture Kluba i očekujemo iskreniji i pošteniji odnos, a ne mazanje očiju raznim procedurama.

Udruženje nije bilo, niti će biti, dio samokreiranih podjela među Željovcima koje nanose samo štetu našem Klubu. Naš jedini interes je isključivo i samo Željezničar. Cijenili smo i podržavali sve uspješne projekte i realizirane aktivnosti, a kritikovali sve propuste prethodne uprave. Isti odnos imat ćemo i prema novoj upravi i jedino mjerilo za našu podršku bit će postignuti rezultati na terenu i van njega. Stručni, a ne podobni ljudi u upravi i administraciji te kvalitetni igrači imperativ su koji mora biti ispunjen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za dobrobit našeg Želje, pozivamo sve navijače, simpatizere i one kojima je plava boja srcu, da već na prvoj utakmici proljetnog dijela prvenstva u Bijeljini, pokažemo kako se bodri svoj Klub i budemo primjer jedinstva te bezuslovne i bezrezervne ljubavi prema historiji i tradiciji koja ulazi u 98. godinu.

Mi smo Željini, Željo je naš", stoji u saopštenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.