Interes za 22-godišnjeg ofanzivnog veznjaka pokazuje nekoliko timova, a i Bayernu je poprilično interesantan i Bavarci bi ga rado vidjeli u svom timu (Foto: EPA)

Španac stiže u Bayern?

James odlazi, ali je Salihamidžić pronašao novo rješenje u Španiji

Midhat Šljivak

James Rodriguez neće biti otkupljen od madridskog Reala u ljeto naredne godine.

Kolumbijac nije bio zadovoljan odnosom trenera Nike Kovača prema njemu, pa je već odlučio da se vrati u Real gdje će Kraljevi odlučiti o njegovoj daljoj sudbini.

Međutim, sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić našao je novo rješenje za poziciju ofanzivnog veznjaka. Bavarci pokazuju interes za 22-godišnjeg fudbalera Villarreala Pabla Fornalsa i navodno će ga pokušati dovesti narednog ljeta.

Fornals u ugovoru ima klauzulu od 26 miliona eura za odlazak. Bayern ju je voljan aktivirati i mladi Španac bi vrlo lako mogao obući dres bavarskog velikana.

Ovaj 22-godišnji fudbaler je ove sezone jako dobar u dresu Žute podmornice. Odigrao je ukupno 24 utakmica, a postigao je tri gola i upisao je tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ranije je Fornals nosio dres Malage za koju je debitovao 2015. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.