Barcelona izgubila bitku: De Ligt će u Bayern ili Juventus!
Mladi holandski defanzivac uglavnom ima najteže zadatke, čuvanje protivničkih napadača sa kojima je dosad bez problema izlazio na kraj (Foto: EPA)

AS donosi zanimljivu vijest

Barcelona izgubila bitku: De Ligt će u Bayern ili Juventus!

Midhat Šljivak

Katalonski velikan Barcelona vjerovatno će ostati "kratkih rukava" kada je u pitanju dovođenje talentovanog defanzivca Ajaxa Matthijsa de Ligta.

Prema informacijama do kojih je došao španski AS iz izvora bliskih katalonskom timu, 19-godišnji štoper vjerovatno neće zaigrati na Nou Campu, a završit će u Bayernu ili Juventusu.

"Vjerujemo da će De Ligt na kraju završiti u Bayernu ili Juventusu. Pokušali smo sve, ali više ne možemo ništa jer će De Ligt uraditi ono što mu agent Mino Raiola kaže", rekao je za AS izvor iz Barcelone.

Španski prvak je imao namjeru da u paketu iz Ajaxa dovede De Ligta i još jednu mladu nadu Frenkieja de Jonga. Ipak, kako stvari stoje De Ligt je izgubljen, ali De Jong bi zato mogao obući dres ovog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Ligt je svojim igrama privukao zaista veliku pažnju evropskih velikana i sa samo 19 godina je već jedan od najboljih defanzivaca na Starom kontinentu.

Biće svakako veoma zanimljivu vidjeti gdje će De Ligt nastaviti karijeru, a izvjesno je da to neće biti Barcelona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi