Španac se ranije povezivao sa Milanom i Monacom, ali poziv Cityja bi teško odbio.

Fabregas i Guardiola ponovo skupa?

Guardiola u City dovodi starog poznanika iz Barcelone?

Španski trener Pep Guardiola razmatra opciju da u januarskom prelaznom roku angažuje još jednog veznog fudbalera.

Manchester City je izgubio dva meča zaredom u Premiershipu i to od Crystal Palacea i Leicestera, a zanimljivo da u oba susreta nije bilo zadnjeg veznog fudbalera Fernandinha koji je povrijeđen.

Obzirom da Brazilca neće biti još neko vrijeme, a da se vjeruje kako Pep nema pravu zamjenu, Španac će krenuti u šoping. Kako prenose otočki mediji, prvi na listi njegovih želja iznenađujuće je vezni igrač Chelseaja Cesc Fabregas.

Nekadašnji španski reprezentativac ima problema da se izbori za mjesto u ekipi Chelseaja otkad je na klupu stigao Maurizio Sarri, a Guardiola je njegov nekadašnji poznanik iz Barcelone. Iako su sarađivali u vrijeme kada je Fabregas bio na vrhuncu karijere, Guardiola očito još uvijek vjeruje da u njemu ima kvaliteta koji može biti koristan Građanima u narednom periodu.

Podsjetimo da se za usluge Fabregasa zanimaju Monaco i Milan također, ali ukoliko dođe poziv velikog Guardiole, Španac će to teško moći odbiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.