Uprkos novom porazu Guardiola je ostao pozitivan

Trener Cityja svjestan da su drugi trenutno bolji

Uprkos novom porazu Guardiola je ostao pozitivan

Nakon što je u prošlom kolu poražen od Crystal Palace, danas je Manchester City upisao poraz i od Leicestera, u utakmici 19. kola Premier lige.

Građani su nakon novog poraza pali na treće mjesto i sada za droplasiranim Tottenhamom zaostaju bod, a za liderom Liverpoolom sedam bodova.

Trener Cityja Pep Guardiola je priznao da njegova ekipa jednostavno nije igrala dovoljno dobro, ali nije paničario, već je poručio da City i dalje može biti prvak.

"Bilo je ovo slično izdanje kao u utakmici protiv Crystal Palacea. Počeli smo dobro, ali smo primili gol prvi put kada nam je protivnik ušao u šesnaesterac. Nedostaje nam samopouzdanja u takvim situacijama... Moramo prihvatiti poraz, moramo shvatiti da je potrebno da radimo još napornije kako bi što prije ostvarili dobar rezultat i vratili samopouzdanje", istakao je Guardiola, pa nastavio:

"Naravno da nas brine činjenica da ne uspijevamo sačuvati mrežu, rezultat je ono što se pika, izgubili smo. Za četiri dana imamo novu utakmicu... U ovome smo zajedno, radićemo još više i vratit ćemo se dobrim rezultatima... Sezona je duga, još se imamo za šta boriti."

Nakon Townsenda Pereira

Za vikend je Cityju "presudio" fanatstični volej Androsa Townsenda kojim je Palace stigao do preokreta, dok je danas gol za preokret i pobjedu Leicestera od 2:1 postigao Ricardo Pereira, topovskim udarcem sa distance.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Još jedan fanatstičan gol protiv nas. Postoje utakmice u kojima protivnici imaju čiste šanse, ali ne uspiju postići gol, a onda postoje i ovakve utakmice", prokomentarisao je Guardiola.

"Liverpool i Tottenham su to zaslužili, oni pobjeđuju, a mi ne. Bodovna razlika se sada povećala. Mi smo prošle sezone bili u velikoj bodovnoj prednosti, ali sada su Liverpool i Tottenham jako dobri. Završili smo prvi dio sezone, imamo dovoljno bodova da na kraju budemo prvaci, ali druge ekipe trenutno imaju više od nas, oni su jednostavno bolji od nas u ovom momentu... Danas nismo imali dovoljno snage da stvorimo više prilika. Moramo pokušati pronaći soluciju", poručio je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi