Meč u Torinu završen 2:1

Gosti se uzalud radovali: VAR spasio Juventus protiv Sampdorije

Endin Čaušević

Juventus je danas na domaćem terenu pobijedio Sampdoriju sa 2:1 u okviru 19. kola italijanske Serije A.

Juve je već u drugoj minuti poveo sa 1:0 kada je Dybala uposlio Ronalda na lijevoj strani, portugalski igrač se sjajno namjestio na desnu nogu i zabio za 1:0.

Nakon toga Sampdoria je zaigrala mnogo bolje i stvorila nekoliko solidnih šansi. Gosti su se u 33. minuti vratili u meč kada je lopta pogodila Cana u ruku, a Valeri je pokazao na bijelu tački kada je pogledao VAR. Ipak, mnogi vjeruju da to nije bilo za penala.

No, odgovornost s bijele tačke preuzeo je iskusni Quagliarella koji je svojim 12. golom u sezoni poravnao na 1:1. Do kraja prvog dijela nije bilo opasnijih prilika, te se rezultat nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, u nastavku utakmice Juventus je uspio nekako doći do pobjede. Sudija Valeri je ponovo dosudio penal iz gotovo identične situacije. Ovaj put je lopta pogodila u ruku igrača gostiju koji nije mogao to da spriječi, a uz pomoć VAR-a Valeri je dosudio penal.

Naravno, loptu je uzeo Ronaldo koji je rutinski pogodio za 2:1. Ipak, u sudijskoj nadoknadi gosti su preko Saponare poravnali na 2:2, ali je sudija ovaj put opravdano uz pomoć VAR-a ponišito gol zbog ofsajda. Stara dama je prva na tabeli sa 53 boda, dok je Sampdoria peta sa 29 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.