Raskid saradnje sa defanzivcem

Neven Laštro napustio HŠK Zrinjski · Zvanično

Midhat Šljivak

Neven Laštro više nije član HŠK Zrinjski.

Ovaj 30-godišnji defanzivac je napustio redove Plemića nakon godinu i po, a uskoro bi trebao pronaći i novi angažman.

Kako SportSport.ba saznaje iskusni fudbaler ima ponudu slovenačkog Triglava, te jedne ekipe iz Vijetnama, te će u narednim danima donijeti odluku o nastavku karijere.

Laštro se protekle polusezone nije naigrao u dresu aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine. Nastupio je u samo pet utakmica Premijer lige BiH, a ukupno je nastpio u devet utakmica u svim takmičenjima i postigao je jedan gol.

Ovaj fudbaler se u Mostar vratio iz FK Mladost Doboj Kakanj 2016. godine, a ranije je nastupao za NK Osijek, Široki Brijeg, Travnik, NK Pitomača, NK Busovača.

Sliškoviću nije "prigovarao" zbog male minutaže

Iako nije igrao previše u redovima Plemića, Laštro se nije žalio, te je poštovao svaku odluku trenera Blaža Sliškovića.

To je potvrdio u razgovoru za SportSport.ba kada je istakao da itekako poštuje legendarnog Baku.

"Istina je da se nisam mnogo naigrao, ali trener odlučuje o tome, moje je da poštujem to. Teško je, naravno, kada si na klupi. Bude loših momenata i noći kada baš i ne spavaš, ali u životu treba biti uporan i čekati svoju šansu. Osvajanje titule je za mene bilo više timski nego pojedinačno, pa sam to tako i gledao", rekao je Laštro, a o Blažu je imao samo riječi hvale.

"Dobar je, stvarno. Nema mu čovjek šta zamjeriti, a ni prigovoriti. Puno razgovara sa igračima i razumije štošta."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa mostarskim timom je osvojio dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.