Menadžer Manchester Cityja

Guardiola: Nismo mi loši, ali je Liverpool fantastičan

Manchester City je danas konačno slavio pobjedu u Premier ligi nakon što je izgubio prethodne dvije utakmice protiv Crystal Palacea i Leicestera.

Građani su kao gost savladali Southampton sa 3:1 i tako stigli do svog 45. boda, te ostalo na sedam bodova zaostatka za prvoplasiranim Liverpoolom.

"Ako jedan tim osvoji 100 bodova u sezoni, a potom poslije pola prvenstva sljedeće sezone osvoji 45 bodova, to i nije toliko loše. Međutim, problem je u tome što je Liverpool fantastičan. Oni su trenutno u top formi, možda i najbolji tim u Evropi i svijetu. To moramo prihvatiti, a sveš to možemo učiniti je da radimo svoj posao, igramo svoje utakmice i onda ćemo vidjeti", rekao je Guardiola, koji se osvrnuo na današnju pobjedu:

"Bilo je važno danas pobijediti nakon dva poraza. Igrači su uradili sve što je bilo potrebno, ali opet smo imali određenih problema. Vodili smo i igrali da postignemo još koji gol, ali onda je uslijedilo izjednačenje. Ipak, uspjeli smo postići drugi, pa potom i treći pogodak. U prošlim mečevima smo uradili sve, a prvi put kada je protivnik prešao u našu polovinu stigao je do gola".

U narednom kolu će Manchester City ugostiti Liverpool u derbiju prvenstva koji je na rasporedu 3. januara na Etihadu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti