Guardiola optimističan: Realno gledajući, sa 88 bodova smo prvaci

Trener Manchester Cityja

Guardiola optimističan: Realno gledajući, sa 88 bodova smo prvaci

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola optimističan je kada je u pitanju borba za naslov prvaka Engleske.

Podsjetimo, Građani trenutno imaju deset bodova manje od lidera Liverpoola, ali utakmicu manje i meč na domaćem terenu protiv Redsa već u narednom kolu.

Pep poručuje da je zadovoljan sa 44 osvojena boda nakon prvog dijela sezone te da bi sa 88 ekipa trebala biti šampion.

"Imali smo dobru jesen, skupili smo 44 boda. Ako u drugom dijelu budemo igrali i ostvarivali rezultate kao do sada, imat ćemo 88 bodova. Realno gledajući, sa 88 bodova ste prvaci. Imamo brojke koje nam garantuju titulu. Veliki broj prvaka Premier lige u posljednjih 20 godina je osvajao naslov prvaka s manje osvojenih bodova nakon prvog dijela", kaže španski stručnjak,.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Građani danas igraju susret 20. kola i to u gostima protiv Southamptona.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
Onda je realno da ti nisi realan ?Ako Liverpol ovako igrao srusit ce vasih 100bodova i rekord tako da bi ste sa 88 bodova mogli biti drugi ili treci zaviai od ostali ekipa ?
21 4
samobordo1946
K'o i Zeljo ?
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti