Bayern pregovara sa još nekoliko mladih fudbalera koji bi u narednoj sezoni mogli postati dio kluba

Hoeness vjeruje u Salihamidžića

"Nisam ga nikad gledao, ali čuo sam da će biti bomba i vjerujem sportskom direktoru"

Midhat Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić odlučio je ekipu osvježiti i sa nekoliko mladih fudbalskih nada, a među prvima je na Allianz Arenu stigao 18-godišnji kanadski fudbaler Alphonso Davies.

Ovaj Kanađanin je za 10 miliona eura stigao iz Vancouvera, a prema tvrdnjama stručnjaka, Davies bi veoma brzo mogao eksplodirati i postati jedan od glavnih fudbalera Bayerna.

Ipak, Bavarci su oprezni kada je njegov razvoj u pitanju što je potvrdio i Salihamidžić.

"Sa njim moramo biti veoma oprezni i ne želimo dizati preveliku viku. Bitno je da se dobro uklopi i da se navikne na Bundesligu. Ako mu pružimo pravu šansu, on ima veliki potencijal da napravi velike stvari", istakao je Salihamidžić.

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness je o mladom fudbaleru dao veoma zanimljivu izjavu.

"Nikad ga nisam vidio na terenu. Međutim, čuo sam da će biti prava bomba. Imam puno povjerenje u mog sportskog direktora", istakao je Hoeness.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prvi treninzi na kojima je Davies radio pokazali su da je već sada itekako dobar fudbaler, ali najbolje godine su tek pred njim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.