Jedno ime posebno privlači navijače

Uprava Dortmunda je uvijek 'znala znanje': Pet imena na listi želja za nasljednika Pulišića

Dortmund je danas ostao bez jednog od najboljih fudbalera, Christiana Pulišića, koji je kompletirao transfer u Chelsea.

Preciznije rečeno, on je danas postao novi igrač londonske ekipe, ali će u Dortmundu ostati do kraja sezone na posudbi.

Kako prenose njemački mediji, Milioneri već uveliko rade na tome da dovedu dostojnu zamjenu američkom krilnom napadaču, a na njihovoj listi želja je navodno pet imena.

Kao prvo ime se najviše spominje i ono koje bi navijači najviše voljeli vidjeti u klubu, a to je krilni fudbaler Borussije Monchengladbach Thorgan Hazard. Radi se o momku koji ima 25 godina, a ove sezone je zasijao u dresu svog kluba te je na ukupno 19 susreta postigao čak 12 golova uz sedam asistencija. On je svakako i najskuplje ime na ovoj listi, a procjenjuje se da bi Milionere izašao oko 50 miliona eura.

Sljedeći na listi je krilni napadač Sportinga iz Lisabona Jovane Cabral. Radi se o igraču koji ima samo 20 godina i koji je ove sezone postao standardni prvotimac portugalske ekipe. Na 22 meča je postigao četiri gola i upisao sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na listi je također i Ukrajinac iz Dinamo Kijeva Viktor Tsyhankov. On ima 21 godinu, a ove sezone je na 28 utakmica postigao 11 golova i upisao osam asistencija.

Na listi su još i Nicolas Pepe iz Lilla i David Neres iz Ajaxa. Obojica su vrlo mladi, imaju 23, odnsono 22 godine, ali bi bili vrlo skupi i procjenjuje se da bi Dortmund koštali barem oko 40 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.