Zbog čeka je Klopp stopirao transfer Christiana Pulišića u Liverpool?

Nije ga htio na Anfieldu

Zbog čeka je Klopp stopirao transfer Christiana Pulišića u Liverpool?

E. Čaušević

Američki reprezentativac Christian Pulišić danas je zvanično napustio Borussiju Dortmund i karijeru će nastaviti u dresu Chelseaja.

Pulišić je u prethodnim mjesecima bio na meti mnogih klubova, a na kraju je odlučio da pređe u Chelsea. Dortmund će od transfera ovog 20-godišnjaka zaraditi čak 64 miliona eura što je veoma dobar posao čelnika njemačkog kluba.

Poznato je da je ljetos Pulišić bio na izlaznim vratima Dortmunda i pred potpisom za Liverpool, no transfer je propao u posljednjem trenutku. Čelnici Reda željeli su u svoje redove dovesti američkog igrača, no ali na kraju je Jurgen Klopp stopirao ovaj transfer jer nije želio Pulišića u svom timu.

Engleski mediji prenose da je Klopp rekao čelnicima kluba da Pulišić neće biti dobro pojačanje, te da klub ne treba na njega trošiti novac. Navodno, Klopp nije bio zadovoljan činjenicom da je ovo "čudo od djeteta" postiglo samo sedam golova uz 14 asistencija u protekle dvije sezone u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očito da trener Liverpoola tada nije vidio igrača koji je potreban Liverpoolu, a Pulišić će sada imati jako dobru šansu da ga demantuje u dresu Chelseaja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi