Niko nije ni slutio 2014. godine da će golman koji je stigao iz Levantea postati dugogodišnja jedinica Reala, a to se na kraju i desilo (Foto: EPA)

Ostaje u Madridu

Keylor Navas potpisao novi ugovor sa Realom! · Zvanično

Midhat Šljivak

Kostarikanac Keylor Navas objavio je jučer poruku na Instagramu koju su mnogi protumačili kao oproštajnu od dresa Real Madrida.

Navas se na fotografiji pozdravlja sa navijačima, a u opisu piše "Hvala na svemu", pa su mnogi protumačili kako je 32-godišnji čuvar mreže odlučio da napusti klub.

Međutim, od toga nema ništa. Navas je produžio ugovor sa Kraljevima za još jednu godinu i u klubu će ostati do ljeta 2021. godine.

Ova vijest je potvrđena za špansku Marcu, a informacija je kako je Navas novi ugovor potpisao već prije nekoliko sedmica.

U završne dvije godine ugovora sa Kraljevima Kostarikanac će inkasirati pet miliona eura godišnje.

Ne smeta mu klupa

Keylor Navas je samo u prvoj sezoni (2014/2015) imao manju minutažu nego danas. U toj sezoni Kostarikanac je bio zamjena legendarnom Ikeru Casillasu i nastupio je u samo 11 utakmica.

Ipak, odlaskom Casillasa ovaj golman postaje broj jedan. Branio je zaista sjajno i osvojio je apsolutno sve moguće trofeje sa kraljevskim klubom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tokom ljeta Navas je dobio žestoku konkurenciju. Belgijanac Thibaut Courtois stigao je iz Chelseaja i on je prvi izbor kod trenera tima Santiaga Solarija.

Međutim, klupa Navasu očigledno ne smeta. Još dvije i po godine ostat će član Reala za kojeg je ove sezone nastupio u osam utakmica, a ukupno je 149 puta stajao među stativama Kraljeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.