Želi ga Manchester United

Carrasco se na velika vrata vraća u Evropu?

Endin Čaušević

Belgijski fudbaler Yannick Carrasco prije godinu dana iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da napusti Atletico Madrid i karijeru nastavi u kineskom Dalian Yifangu.

Carrasco je tek nedavno proslavio svoj 25. rođendan i zbog toga su svi bili iznenađeni da je odlučio tako rano otići u Kinu. Belgijanac je čak igrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji iako su mnogi poručili da nije zaslužio poziv u reprezentaciju Belgije.

U prethodnoj godini Carrasco je u dresu Daliana odigroa 25 utakmica i postigao sedam golova, no na startu je bilo jasno da nije baš oduševljen kvalitetom fudbala u Kini. Zbog toga je veoma moguće da se već ovog januara vrati u Evropu i to na velika vrata.

Engleski mediji prenose da je Manchester United pokazao veliki interes za bivšeg igrača Atletico Madrida i da ga žele dovesti u januaru. I sam Belgijanac je zainteresovan da se vrati u Evropu, a sigurno da bi odlazak u United bio pravi potez.

Navodno, "ulogu agenta" ima i Romelu Lukaku koji će pokušati nagovoriti svog sunarodnjaka da pristane na manju platu. Pored Uniteda interes za Carrasca pokazali su Arsenal i Milan, no čini se da je Old Trafford prva želja 25-godišnjeg igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.