Igrači Manchestera u Dubaiju, ali na slikama nema Pogbe
Nakon pobjede u FA kupu protiv Readinga, igrači Manchestera zaputili su se u Dubai gdje će odraditi mini pripreme.

Crveni vragovi na zasluženom odmoru

Igrači Manchestera u Dubaiju, ali na slikama nema Pogbe

Esmer Oštraković

Nakon što su izbacili Reading iz FA kupa, igrači Manchester Uniteda odletjeli su u Dubai, ali Paul Pobga je jedini igrač koji nije viđen sa ostatkom ekipe.

Golovima Juana Mate i Romelua Lukakua iz prvog poluvremena, Manchester je osigurao nastavak pobjedničke serije i protiv Readinga. Odmah nakon utakmice igrači Uniteda zaputili su se na aerodrom, odakle su odletjeli u Dubai. Ipak ono što je zanimljivo jeste da se Paul Pogba ne pojavljuje ni na jednoj slici sa ostalim saigračima. Svi ostali su objavili veliki broj slika u klupskoj opremi.

Kada stignu u Dubai, igrači Manchestera će odsjesti u hotelu sa pet zvjezdica gdje će biti smješteni četiri noći. Solskjaer vjeruje da će boravak u toplijem kraju, dati dodatnu snagu njegovim igračima u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

"Nikada ne zaboravite gdje ste i čiji grb nosite kada igrate, jer mi imamo dosta drugačiju historiju od ostalih klubova. Također imamo i drugačiju tradiciju. Imali smo najboljeg trenera na svijetu. Prije toga imali smo Sir Matta. Što je najbitnije imamo način ponašanja i svoj stil igranja", izjavio je Sloskjaer.

Solskjaerov United ne zna za poraz

Dovođenje Solskjaera na klupu Uniteda za sada se čini kao pun pogodak jer je u pet odigranih susreta pod njegovom palicom ekipa Manchestera ostvarila isto toliko pobjeda.

Solskjaer je nakon jučerašnjeg prolaza u FA kupu kazao sljedeće:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretni smo zbog prolaza, ali ja sam nam otežao meč. Nije lako kada napravite devet izmjena u timu. Ipak, sretan sam sam što idemo dalje. Naučili smo dosta iz utakmice, ali očigledno nam treba dosta rada na kondiciji i odnosu između igrača. Na teren sam poslao ekipu koja nikad nije igrala zajedno i prošli smo dalje", rekao je Solskjaer.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti