Ima ponudu Fulhama

Divock Origi napušta Liverpool?

Endin Čaušević

Liverpool je na početku januarskog prelaznog roka veoma aktivan na tržištu barem što se tiče prodaje igrača.

Redsi su su već u prvim danima prelaznog roka dogovorili dva posla s Bournemouthom. Na Anfieldu su odlučili da je Dominic Solanke višak i da će se teško izboriti za mjesto u napadu Liverpoola, te je on karijeru nastavio u Bournemouthu za 19 miliona funti.

Samo nekoliko sati kasnije Liverpool i Bournemouth su dogovorili još jedan posao, a ovaj put je u pitanju posudba. U klub našeg Asmira Begovića otišao je i desni bek Nathaniel Clyne koji će dres Bournemoutha nositi do kraja ove sezone kao posuđen igrač.

No, čini se da to nije sve što se tiče odlazaka s Anfielda. Danas se u engleskim medijima pojavila informacija da bi Liverpool mogao prodati još jednog napadača, a riječ je o Divocku Origiju.

Origi je ove sezone dao tek jedan gol i mečeve je većinom pratio s klupe, te je jasno da nije zadovoljan minutažom. Sky Sports prenosi da je Origi na meti Fulhama koji je za njega spreman platiti oko 15 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti