Van Gaal toliko vjeruje Liverpoolu da je spreman i da stavi novac na Redse
Van Gaal je u Engleskoj prije nekoliko godina radio kao menadžer Manchester Uniteda, a sada uživa prateći borbu za titulu između Redsa i Građana

Smatra da će osvojiti titulu u Engleskoj

Van Gaal toliko vjeruje Liverpoolu da je spreman i da stavi novac na Redse

Edmir Škorić

Nekadašnji menadžer Manchester Uniteda, Ajaxa, Barcelone i Bayerna, Louis van Gaal, vjeruje da će ove godine titulu nakon 29 godina osvojiti Liverpool.

Liverpool igra fantastično i trio Mane - Salah - Firmino, kao i ostatak ekipe, predvođeni Jurgenom Kloppom, nezaustavljivo gazi prema tituli, mada im je pomalo ambicije stišao Manchester City koji je nedavno na Etihadu protiv Redsa slavio s 2:1.

Van Gaal je uvjeren da će Liverpool konačno biti prvak Engleske bez obzira na kvalitet kojim raspolaže Pep Guardiola.

"Liverpoolov tim je baziran na najvišem kvalitetu kada je riječ o njihovim igračima. Činjenica je da Manchester City ima bolje igrače. Istovremeno, to je i slabost Guardiolinog tima. On svoje timove trenira samo da igraju napadački. Uvijek. Kada moraju da se brane izgledaju užasno. Liverpool ima tim koji je u stanju bolje da se brani", smatra Van Gaal.

"Kada bih svoj novac stavljao na jedan tim da će uzeti ligu, to bi bio Liverpool", zaključio je Van Gaal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Holandski stručnjak ističe da je Klopp trenirao igrače da budu maksimalno borbeni i sa loptom i bez njega i da je to ono što nedostaje Guardiolinim igračima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti