Lovren iz svog toplog doma poslao poruku kritičarima

Oglasio se na Instagramu

Lovren iz svog toplog doma poslao poruku kritičarima

Endin Čaušević

Hrvatski defanzivac Dejan Lovren našao se na velikim kritikama nakon što je Liverpool poražen u derbiju od Manchester Cityja (2:1).

City se pobjedom na domaćem terenu protiv Redsa vratio u borbu za odbranu titule iako se činilo da bi Liverpool mogao neporažen napustiti Etihad. Međutim, City je uspio u finišu utakmice doći do pobjede od 2:1, a na udaru navijača Liverpoola najviše se našao Lovren.

Lovren je prošle godine igrao na nevjerovatnoj razini, no ovu godinu nije otvorio baš najbolje. Mnogi smatraju da je hrvatski defanzivac krivac za poraz Redsa na Etihadu, te su uputili žestoke kritike na račun ovog igrača.

Međutim, Lovren je u svom stilu čekao da se sve malo smiri i onda je odlučio odgovoriti hejterima. Iz svog toplog doma sa šoljom čaja u ruci poslao je veoma jasnu poruku.

"Kad padneš, popraviš krunu i kreneš dalje", poručio je Lovren.

View this post on Instagram

Kad padneš, popraviš krunu i kreneš dalje. 💪🏻 #ynwa

A post shared by Dejan Lovren (@dejanlovren06) on

Klopp nakon meča branio Lovrena

"Poruka u svlačionici bila je da ostanemo mirni. Pred nama je još dosta utakmica, znamo da je ovo velika prilika za nas i da smo još uvijek prvi",kazao je Lovren, nastavivši:

"Ovo je Liverpool i mi ćemo se uvijek vraćati kada bude teško. Znate svi da nam je nakon posljednjeg zvižduka bilo teško, ai to je iza nas. Gotovo. Prošlo. Ne možemo ništa promijeniti, možemo samo čestitati Cityju. Sezona je duga i vjerujem u nas".

Inače, Lovren je bio daleko najslabije ocijenjeni igrač u tom meču i mnogi krivca za poraz Redsa vide upravo u hrvatskom stoperu, a i ranije se Lovren nalazio na meti kritičara zbog slabih partija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

O Lovrenovim greškama govorio je i Klopp, koji uvijek želi da pomogne svojim igračima.

"Mislim da je 2018. godina najbolja koju je Lovren imao u karijeri. Igrao je nevjerovatno u Livreproolu i reprezentaciji Hrvatske. Došao je do finala Lige prvaka i Svjetskog prvenstva što je sjajno. Mislim da je posljednju grešku napravio još u oktobru 2017. godine protiv Tottenhama, a ljudi su mi stalno govorili da on najviše griješi. Nisam iznenađen što je imao fantastičnu godinu jer znam o kakvom igraču se radi", rekao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosniaForeverKladusa
Hahaha popravis krunu... rijetko odvratan lik
31 12
pogba69
Izvini Lovrene, napaćeni Bošnjo, na koju krunu misliš?
18 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi