Nikola je nekada važio za najboljeg hrvatskog lijevog beka, a u proteklim godinama smo vrlo rijetko imali priliku bilo šta čuti o njemu.

Postao pomoćni trener u hrvatskom prvoligašu

Sjećate se Nikole Pokrivača? Tri puta se borio sa teškom bolešću i ponovo se vratio fudbalu

Nekada sjajni lijevi bek hrvatske reprezentacije i zagrebačkog Dinama Nikola Pokrivač doživio je brojne neprijatnosti u proteklih nekoliko godina.

O Pokrivaču je rijetko ko bilo šta čuo u posljednjih nekoliko godina, a razlog je njegovo odsustvo sa fudbalskih terena radi vrlo teške bolesti.

Muke nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske su počele 2015. godine kada se rak prvi put pojavio. Tada su je sigurno bilo najteže jer je morao biti izolovan od svih, a porodica ga je mogla gledati samo kroz staklo. Ipak, uspio je da se izliječi, pa se vratio fudbalu i to kao član Slaven Belupa, ali bolest se vratila.

Još dva puta se borio protiv raka, a treći put mu je život spasila majka od koje je primio presađenu koštanu srž. On se ovih dana ponovo vratio fudbalu i to kao pomoćni trener u ekipi Rudeša.

"Želio sam ostati u nogometu. Hvala Bogu, sad sam zdrav, hvala treneru Tomislavu Ivkoviću koji me pozvao da budem s njim. Zahvalan sam i Nogometnom klubu Trešnjevka u kojem sam vodio kadete, ali ovo je ipak razina više. Iznenadio me Ivkovićev poziv, ali ni sekunde nisam dvojio. Od njega imam što naučiti, a k tome je u pitanju seniorski nogomet, Prva liga, gdje ću bolje. To je idealna nadopuna mome trenerskom školovanju na Nogometnoj akademiji, gdje sam upisao program za B licencu", rekao je Pokrivač za Sportske novosti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, ovaj klub je trenutno posljednji u HNL-u, a Tomislav Ivković je već četvrti trener koji ga vodi ove sezone.

Kada je riječ o Pokrivaču, on je za reprezentaciju Hrvatske upisao 15 utakmica, a bio je član selekcije koja je igrala na Euru 2008. godine u Austriji i Švicarskoj. Treba dodati i to da je bio član čuvene Dinamove generacije skupa sa Lukom Modrićem, Mariom Mandžukićem ili Eduardom Da Silvom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.