"Prosinečki je igračima kao brat, zbog njega ću gledati svaku utakmicu BiH"
Nekadašnji hrvatski reprezentativac ima samo riječi hvale o novom selektoru BiH.

Nikola Pokrivač za SportSport.ba

"Prosinečki je igračima kao brat, zbog njega ću gledati svaku utakmicu BiH"

Nakon nekoliko mjeseci saga oko izbora novog selektora fudbalske reprezentacije BiH došla je kraju. Na selektorskoj klupi Mehmeda Baždarevića je zamijenio legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki, koji je u veoma napetoj utrci pobijedio protukandidata Amara Osima.

Kakav je zapravo Robert Prosinečki? Radeći u Hrvatskoj, Srbiji, Turskoj i Azerbejdžanu, kroz njegove metode "prošli" su brojni fudbaleri, a jedan od onih koji nam je iz prve ruke prenio iskustva je Nikola Pokrivač.

Ovaj nekadašnji fudbaler Dinama, Red Bull Salzburga i Monaca, koji se nedavno zbog bolesti oprostio od karijere, imao je priliku sarađivati sa Prosinečkim u periodu dok je igrao za reprezentaciju Hrvatske. U to vrijeme popularni Žuti je bio 'desna ruka' Slavenu Biliću.

"Bilo mi je veoma drago kada sam pročitao da je Prosinečki novi selektor BiH. Mi smo zajedno bili za Novu godinu, no tada se ništa nije znalo, ali sada mi je jako drago što je dobio priliku da još jednom pokaže kakav je trener. On zaslužuje da vodi Zmajeve i uvjeren sam da će napraviti rezultat, što mu je pošlo za rukom u gotovo svim sredinama u kojim je dosad radio", kazao je Nikola Pokrivač na početku razgovora za SportSport.ba.


Otkrio je i kakav odnos Prosinečki gradi s igračima.

"Mi se poznajemo, u dobrim smo odnosima, no ono što govorim o njemu je uistinu tako. Imam samo riječi hvale. Nama koji smo s njim sarađivali u reprezentaciji Hrvatske je bio prijatelj, roditelj, brat... Kod njega smo mogli doći bilo kad, šta god da nam treba, i uvijek je bio spreman pomoći."

Pokrivač je uvjeren da će reprezentacija BiH pod vodstvom Prosinečkog vratiti pozitivan imidž.

"Robi (Robert Prosinečki op.a) je paasionirani zaljubljenik u napadački fudbal i uvjeren sam da će tako igrati i sa BiH. Na raspolaganju će imati sjajne igrače koji igraju u najvećim evropskim klubova, uspjet će izvući maksimum iz njih, tako da vjerujem da neće izostati ni plasmani na velika takmičenja. Vi to i zaslužujete. Zbog njega ću sada pratiti svaku utakmicu koju budete igrali", dodao je za kraj raspoloženi Pokrivač.

Prve ispite na klupi bh. reprezentacije Prosinečki će imati 28. i 31. januara kada će naš nacionalni tim igrati prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika. Njegovi saradnici će, kako je jučer potvrđeno, biti Elvir Rahimić, Kenan Hasagić, Gordan Ciprić i Dragan Spasić.

Top Komentari

Hrasno1921
Ovo više nije moja reprezentacija, niti cu za istu navijati niti je pratiti ... TI SI ZVEZDIN ČETNIK ROBERTE !!!
5 55

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi