Pokrivač pobijedio opaku bolest i sad se posvećuje novom poslu

Okačio kopačke o klin

Pokrivač pobijedio opaku bolest i sad se posvećuje novom poslu

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač prošao je neviđenu agoniju i po treći put iz bitke s opakom bolešću izašao kao pobjednik.

Tridesetdvogodišnji Pokrivač se tri puta se borio protiv Hodgkinovog limfona, treći put je bilo najopasnije i najteže, ali nije se predavao i sada je konačno zdrav.

Fudbalu se Pokrivač ne planira vraćati, barem ne u igračkom smislu. Sada želi postati - trener.

"Nema smisla pokušavati se vratiti. Ideja mi je već duže vrijeme da poslije igračke karijere krenem u trenerske vode. Želim u junu ili julu upisati trenersku školu i tome se baš veselim. Mislim da je to logična odluka, cijeli život sam u fudbalu, pa ne bi imalo smisla sada raditi nešto drugo", rekao je Pokrivač za Goal, pa dodao:

"Druge funkcije u fudbalu? Čak i ne, nisam o njima pretjerao razmišljao. Baš me zanima taj trenerski posao, tu ću dati sve od sebe, vjerujem i biti uspješan."

Za početak Pokrivač bi prvo volio raditi s djecom, tako skupiti i nekakvo iskustvo.

"Puno oko toga pričam s Jerkom Lekom, kumovi smo, a on vodi juniorski tim Lokomotive. I puno mi pomaže u nekim trenerskim saznanjima i razmišljanjima. Treba početi učiti, ozbiljno se baviti time, pa vidjeti kako će to sve skupa ići. Naravno da se time želim baviti u Hrvatskoj, ali jednoga dana nadam se i u inostranstvu", kazao je Pokrivač koji danas svaku moguću sekundu provodi sa suprugom i kćeri.

U profesionalnoj fudbalskoj karijeri Pokrivač je igrao za Varteks, Dinamo, Monaco, Red Bull Salzburg, zaprešićki Inter, Rijeku, Šahter Karagandy te Slaven Belupo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi