Real doživio novu blamažu

Gareth Bale pobjegao sa Santiago Bernabeua prije kraja utakmice

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su poraženi na domaćem terenu od Real Sociedada sa 2:0 što je dokaz da se kraljevski klub nalazi u velikoj rezultatskoj krizi.

2019. godina nije krenula baš najbolje za Real Madrid jer su još uvijek bez pobjede u domaćem prvenstvu. Prvo su remizirali u gostima protiv Villarreala, a sinoć su doživjeli novu blamažu pred svojim navijačima nakon što ih je Real Sociedad pobijedio sa 2:0.

Jasno je da se Kraljevi nalaze u velikoj rezultatskoj krizi i ne blistaju ove sezone. To je najbolji dokaz koliko im fali Cristiano Ronaldo iako oni to ne žele priznati. Portugalca je trebao mijenjati Gareth Bale, no Velšanin tradicionalno muku muči s povredama.

Bale je sinoćnju utakmicu pratio s tribina, no naljutio je navijače kada je pred kraj odlučio da pobjegne. Očito Velšanin nije želio da ga dočeka grupa navijača ispred stadiona i brže bolje je u 78. minuti napustio tribine i zaputio se prema svojoj kući.

Nevjerovatno koliko im fali Ronaldo

Iako se to moglo i pretpostaviti nakon njegovog odlaska u Juventus prošlog ljeta, Real igra dosta slabije, ali niko nije očekivao da će to izgledati ovako kako izgleda.

Real je izgubio čak šest utakmica ove sezone u La Ligi nakon samo 18 kola, a posljednji u nizu poraza bio je večerašnji od Real Sociedada.

Klub iz Baskonije je slavio sa 2:0 na Bernabeu i na taj način prekinuo 15-godišnji gostujući post protiv Real Madrida, a to se u eri Cristiana Ronalda nije desilo nijednom.

Ronaldo je bio član Reala od 2009. godine i u tom periodu Kraljevski tim nije izgubio nijednom kući u La Ligi od Sociedada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na posljednja tri meča na domaćem terenu protiv pomenute ekipe Portugalac je postigao čak šest golova uz dvije asistencije, a Real je dobio sve tri utakmice i to rezultatima 3:1, 3:0 i 5:2.

Naravno, osim Ronalda od ove sezone nema ni trenera Zinedina Zidana, a kako sada stvari stoje Francuz bi u toku ove sezone mogao dobiti i trećeg nasljednika obzirom da se otkaz nakon Lopeteguiju smiješi i Solariju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.