Sretan zbog trijumfa nad Liverpoolom

Sane: Pobijedili smo najbolji tim na svijetu

Njemački fudbaler Leroy Sane odlučio je veliki derbi Premier lige koji su prošlog četvrtka odigrali Manchester City i Liverpool.

Građani su slavili sa 2:1, a upravo je Sane bio strijelac pobjedonosnog gola u 70. minuti susreta.

"Stavili smo ih pod pritisak, sada imamo samo četiri boda manje. Mislim da će ovako utrka biti interesantnija, a Liverpool je svjestan da im dišemo za vrat", započeo je Sane, te nastavio:

"Pobijedili smo ekipu koja je trenutno vjerovatno najbolja na svijetu, tako da moramo biti sretni zbog toga. Bila je to jedna od mojih najboljih igara otkako sam došao u klub".

"Utakmica je bila teška, a ulog ogroman. Vidjelo se koliko je važna po svakom pasu i uklizavanju, svi su željeli pobjedu. Nema u takvim utakmicama prostora za kikseve, jedno pogrešno dodavanje i budeš kažnjen", zaključio je Sane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon 21 kola, Liverpool vodi na tabeli Premier lige sa 54 boda i poraz na Etihadu im je bio prvi u ovoj sezoni. Manchester City je drugi sa 50, a Tottenham treći sa 48 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.