Zvanična stranica Premier lige se prisjetila Edina Džeke, ali uz jedan veliki propust
Edin Džeko je 7. januara 2011. godine srušio rekord i postao najskuplje plaćeni fudbaler sa prostora bivše Jugoslavije

Na današnji dan je Dijamant potpisao za City

Zvanična stranica Premier lige se prisjetila Edina Džeke, ali uz jedan veliki propust

Nije rijetkost da se zvanična stranica Premier lige prisjeti fudbalera koji odavno ne igraju u Engleskoj, ali da bi vas takva fudbalska institucija zapamtila - bilo je potrebno da uradite nešto veliko.

Nikad to nisu 'obični' fudbaleri, već samo oni odabrani koji su u, prema mišljenju mnogih, najjačoj ligi u Evropi ostavili dubok trag za vrijeme boravka na Otoku. Upravo takav je naš Edin Džeko.

Na današnji dan, sada već, davne 2011. godine, Edin Džeko je u senzacionalnom transferu stigao u Manchester City iz Wolfsburga i do dana današnjeg je ostao među TOP 10 najskupljih januarskih transfera u Premier ligi.

Vrijednost transfera procijenjena je na 27 miliona funti (32 miliona eura) i tada je to bila rekordna suma kada su u pitanju fudbaleri sa prostora bivše Jugoslavije. Do tada niti jedan igrač sa našeg podneblja nije pravio transfer veći od 30 miliona eura, a najbliži je bio Elvir Baljić koji je 1999. otišao iz Fenerbahčea u Real Madrid za 26 miliona eura.

Igrajući za Manchester City, Edin Džeko je osvojio dvije titule prvaka Engleske, te po jedan FA Kup, Liga kup i Superkup. Na Etihadu je proveo četiri i po godine i odigrao je 130 službenih utakmica, te postigao tačno 50 golova.

Zvanična stranica Premier lige na Twitteru podsjetila je svoje pratioce i na neke od najbitnijih i najljepših golova koje je Edin Džeko postigao u ovoj ligi, a video je probudio i nostalgiju kod nekih korisnika ove društvene mreže.

Zanimljivo, na snimku je izostavljen vjerovatno najvažniji Džekin gol za City i to onaj kultni pogodak za 2:2 u duelu sa QPR-om, nakon kojeg je Aguero zabio za veliki preokret i dugo očekivanu titulu na Etihadu.

"Kakav je to igrač", "Zaboravili ste najvažniji gol protiv QPR-a u nadoknadi koji je Cityju donio nadu", "Volio bih da ga je Chelsea doveo prošlog ljeta", samo su neki od komentara na ovu objavu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City ga zaboravio?

Administratori Premier lige su se sjetili Džeke, ali na zvaničnoj stranici Manchester Cityja još uvijek nije objavljeno ništa na temu "On This Day". Inače, Građani su se godinama unazad na 7. januar prisjećali dovođenja Edina Džeke, što je sasvim sigurno bio jedan od najboljih poteza koje je ovaj klub povukao u posljednjoj deceniji.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi