Gojković već ima iskustvo igranja u Premijer ligi za Slobodu i Čelik, a sa dosta uspjeha igrao je u Istri, te Partizani, koji mu je bio i posljednji klub

Bivši mladi reprezentativac stiže u Mostar

Renato Gojković sutra postaje novi igrač HŠK Zrinjski · Saznajemo

Dino Kurbegović

Nogometaši aktualnog prvaka Zrinjskog iz Mostara sutra će krenuti s pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi, gdje će pokušati u drugom dijelu stići prednost Sarajeva od pet bodova, te ponovo odbraniti titulu.

Svakako da to neće biti lagan zadatak za Plemiće, ali proteklih godina pokazali su da su za to i više nego sposobni. Iako je klub napustilo nekoliko standardnih igrača, a posebno Bilbija i Todorović, koji su nosili ekipu Zrinjskog, aktuelni prvak ne sjedi skrštenih ruku, nego je aktivan na tržištu, gdje nastoji pronaći prava pojačanja.

Kako smo danas pisali sutra će Vasilije Kolak i zvanično postati novi igrač ekipe pod Bijelim Brijegom, a osim njega sutra će ugovor potpisati još jedan igrač. Kako saznaje SportSport.ba novi igrač Zrinjskog sutra će postati 23-godišnji stoper Renato Gojković.

Ovaj bivši juniorski i mladi reprezentativac, te nogometaš Slobode, Čelika, Istre i Partizanija, danas je sa svojim zastupnikom boravio u Mostaru, gdje je dogovorio uslove potpisa ugovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj defanzivac sutra će prema našim saznanjima potpisati ugovor na godinu i po, te odraditi i prvi trening sa svojim novim klubom.

Gojković će tako nadomjestiti odlazak Laštre, tako da će Zrinjski u drugom dijelu sezone pored Jakovljevića i Barišića na raspolaganju imati još jednog dobrog i kvalitetnog stopera. U narednim danima očekuje se dolazak još par provjerenih pojačanja u ekipu koju s klupe predvodi Blaž Slišković ,a sve kako bi klub bio ravnopravan u borbi za prvo mjesto u drugom dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.