Iako je u nekoliko navrata gubio i sa 10 poena razlike, Real Madrid je na kraju uz sjajnu partiju Llulla ipak došao do nove pobjede

Sergio Llull predvodio Kraljeve

Gran Canaria ispustila pobjedu protiv Real Madrida

Edmir Škorić

U posljednjem meču današnjeg programa 17. kola Eurolige, Gran Canaria je poražena od Real Madrida sa 75:67.

Susret španskih timova odigran je u Las Palmasu, a Real je bio u dosta teškoj situaciji, no na kraju je ipak uspio da dođe do preokreta i i 15. pobjede kojom je zaržao korak za vodećim Fenerbahčeom.

Iako je Real tijesno dobio prvi period igre (16:15), Gran Canaria na odmor odlazi sa vodstvom 34:27. I bilo je i plus 10 u nekoliko navrata, no u posljednjih 10 minuta Madriđani prave seriju i dolaze do potpunog preokreta.

Sergio Llull je predvodio Real sa 16 poena, Rudy Fernandez je ubacio 11, a po 10 poena Anthony Randolph i Gustavo Ayon. U redovima Gran Canarije po 12 poena ubacili su Eulis Baez i Albert Oliver, a 11 Pauli Oriol.

Real u narednom kolu već za dva dana dočekuje Olympiakos, dok će Gran Canarija 11. januara u goste Baskoniji u još jednom španskom derbiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.