Real u derbiju razbio Baskoniju
Kraljevi mnogo bolje igraju u derbijima nego kada su u pitanju utakmice protiv onih manjih klubova (Foto: EPA)

ACB liga

Real u derbiju razbio Baskoniju

M. Šljivak

Košarkaši Reala su kao gosti u 14. kolu ACB lige savladali Baskoniju rezultatom 74:91.

Kraljevi su kontrolisali meč od prve do posljednje minute. Već nakon prve dionice imali su 14 poena prednosti (12:26), a na odmor su otišli sa plus 12, 35:47.

Sve dileme oko pobjednika u ovom meču riješene su u trećem periodu. Iako je Baskonia uspjela u jednom trenutku da dođe do minus osam, Real im je serijom od 15:0 završio priču, pa se u posljednju dionicu ušlo sa 26 poena prednosti u korist tima iz Madrida, 48:74.

Sve što je do kraja Baskonia uspjela da uradi je da smanji zaostatak na minus 17 za konačnih 74:91.

Trey Thompkins je predvodio Real sa 19 poena u ovom meču, Facundo Campazzo je imao double-double 15 poena i 10 asistencija, a Santiago Yusta 15 poena i šest skokova. Walter Tavares je također upisao double-double učinak od 14 poena i 10 skokova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Baskonije je jedini vrijedan spomena bio je Marcelino Huertas koji je ubacio 24 poena. Ajdin Penava je igrao minut i nije se upisao u statistiku.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi