Repeša debitovao porazom, Gordić ubacio dva poena

Euroliga

Repeša debitovao porazom, Gordić ubacio dva poena

M. Šljivak

Jasmin Repeša porazom je debitovao na klupi podgoričke Budućnosti.

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH je zamijenio Aleksandra Džikića prije nekoliko dana, a prvi meč je imao protiv svog nekadašnjeg tima, Armanija u Milanu.

Na kraju se nije dobro proveo. Italijanski tim je lagano upisao pobjedu rezultatom 111:94 i potvrdio je kako je trenutno mnogo kvalitetniji.

Za Budućnost je 19 minuta na parketu proveo bh. košarkaš Nemanja Gordić. Ni on se nije proslavio i ubacio je samo dva poena.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Vladimir Micov sa 20 poena, ali je ostatak ekipe igrao sjajno pa je tako Kuzminskas ubacio 19, a James i Bertrans su dodali po 17.

Također, vrijedi istaći i odličan učinak Gudaitisa koji je imao 14 poena i 12 skokova.

Kod Budućnosti je najbolji bio sjajni Gruzijac Goga Bitadze sa 23 poena i osam skokova.

Real Madrid je bez većih problema savladao Maccabi iz Tel Aviva 91:79.

Čak šestorica košarkaša domaćeg tima imala su dvocifren učinak, a dominirao je Gustavo Ayon sa samo jednim promašajem iz igre, a meč je završio sa 18 poena i devet skokova.

Kod Maccabija sa druge strane Michael Roll je ubacio 23 koša i dodao je pet asistencija i četiri skoka.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimki je na Kanarskim Ostrvima razbio Gran Canariju rezultatom 70:99, a do trijumfa su ruski tim vodili Dee Bost sa 20 i Charles Jenkins sa 18 poena.

Eriksson je kod domaćeg tima ubacio 14, a DJ Strawberry 13 koševa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti