Chelsea drastično oštećen

Džaba VAR, kad ga Englezi još ne znaju koristiti: Sudijska lakrdija na Wembleyju!

Sinoć je odigran prvi polufinalni meč EFL Kupa u kojem je Tottenham savladao Chelsea sa 1:0.

Međutim, nakon utakmice se više priča o suđenju nego o fudbalu a za to su najveći krivci suci koji su, po svemu viđenom, žestoko oštetili Chelsea na ovom gostovanju.

Jedini gol na utakmici postignut je u 27. minuti kada je Harry Kane pogodio sa bijele tačke, a penal je dosuđen nakon pregledanja VAR-a. Nije sporno da je Arrizabalaga faulirao engleskog napadača u šesnaestercu, ali ova fotografija pokazuje da je Kane u začetku akcije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Druga sporna situacija viđena je u drugom poluvremenu, tačnije u 75. minuti. Stoper Tottenhama Alderweireld igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, gosti su protestovali ali suci su se oglušili i donijeli odluku da uopšte ne pregledaju ovu situaciju u VAR sobi. Da su pogledali, kao što su trebali, sigurno bi bio dosuđen penal za Plavce i ko zna kako bi se utakmica završila.

Za razliku od ostalih liga petice, u Engleskoj se još uvijek ne koristi VAR tehnologija u Premier ligi, već samo u FA i EFL Kupu. Zvanično je odlučeno da se video tehnologija počne koristiti i u prvenstvu od naredne sezone, a očito je da će engleski suci do tada morati dobro da se pripreme kako bi je znali koristiti onako kako treba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.