Tottenham stekao minimalnu prednost pred revanš protiv Chelseaja
Pijetlovi i Plavci igraju pravi derbi polufinala Liga kupa.

Polufinale Liga kupa

Tottenham stekao minimalnu prednost pred revanš protiv Chelseaja

Fudbaleri Tottenhama porazili su večeras Chelsea sa 1:0 u prvom susretu polufinala Liga kupa. 

Pijetlovi i Plavci iz Londona igraju pravi derbi ove faze takmičenja, a kao pobjednik iz prve bitke izašao je Tottenham.

Ekipa koja svoje utakmice igra na stadionu Wembley bila je bolja u prvom poluvremenu. Harry Kane je bio najopasniji po gol gostiju sa Stamford Bridge stadiona, a upravo je on postigao i jedni gol na meču. Bilo je to u 26. minuti kada je engleski napadač bio precizan sa bijele tačke.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo verćih šansi osim jedne koju je imao N'Golo Kante, ali rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu trener Chelseaja Mauricio Sarri odlučio je da preuzme nešto veći rizik pa je u igru poslao Pedra i Girouda, a Chelsea je djelovao mnogo ofanzivnije i opasnije. Imali su Plavci nekoliko dobrih prilika, a najbolju je propustio defanzivac Christensen koji je sa svega nekoliko metara šutirao pored gola iako mu je gol bio skoro prazan.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata pa Tottenham na Stamford Bridge nosi jedan gol prednosti.

Inače, bolji iz ovog meča u finalu će igrati protiv boljeg iz meča Manchester City - Burton.

Engleski Liga kup, polufinale, prva utakmica:

Tottenham - Chelsea 1:0 (Kane 26')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi